fbpx

update, doc | Demersuri la procurorii de la Chișinău și București. După diplomă, socialiștii „țin sub lupă” averea Alei Nemerenco

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco anunță că a cerut Autorității Naționale pentru Integritate (ANI) și Procuraturii Generale să verifice averile și interesele Alei Nemerenco. Adresarea către aceste instituții este efectuată de parlamentar după ce mai multe portaluri web, dintre care majoritatea afiliate PSRM, au scris despre presupuse afaceri pe care familia fostei ministre a Sănătății le deține în România și în zone offshore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 9.02.2021, 17:20) Socialiștii Odnostalco, Bolea și Darovannaia au expiediat o solicitare și la București. Ei cer Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Agenției Națională de Integritate (ANI) din România verificarea bunurilor fostei consiliere a ministrului Sănătății de la București.

În condițiile în care, în 2016, Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății, Vlad Voiculescu, iar o parte din proprietățile și companiile tăinuite de ea se află în România, am cerut astăzi DNA-ului și ANI-ului din țara vecină să investigheze și ei încălcările înregistrate în raport cu doamna Nemerenco.

Coincidență sau nu, dar veniturile unei companii din România a familiei Nemerenco au crescut brusc anume în 2016, când Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății. Mai mult, pensiunea „Zimbrii Ceahlăului” a familiei Nemerenco, care nu a fost declarată de către consilierul prezidențial Nemerenco, dar care aparține familiei sale, a fost construită cu ajutorul fondurilor europene. Am cerut ca DNA să verifice și legalitatea utilizării fondurilor europene, în condițiile în care pensiunea familiei Nemerenco este una „de tip închis” și nici nu este clar profilul activității acesteia și menirea ei reală”, a scris Odnostalco pe Facebook.

Știrea inițială:

Odnostalco scrie pe pagin a sa de Facebook că ar exista prea multe informații despre neconcordanțele în declarațiile de avere și interese depuse Nemerenco. Potrivit lui, „societatea așteaptă răspuns la aceste întrebări”.

Ala Nemerenco este de părerea că împotriva ei a pornit o campanie de denigrare. Imediat ce în presă au apărut informații despre presupusa avere, consiliera prezidențială scria pe pagina sa de Facebook că îi va ataca în instanță pe socialiștii Darovannaia, Țurcan și Odnostalco, punctând că denigrările „nu o vor opri să lupte cu schemele din sistemul de sănătate”.

Imediat a urmat și o replică din partea deputatei PSRM Alla Darovannaia. Parlamentare spunea că intenția este „la fel de stupidă ca și cum ar da în judecată COVID-19”.

Amintim că scandalul din jurul Alei Nemerenco a izbucnit la mijlocul lui ianuarie. Atunci, blogherul Eugen Luchianiuc a publicat un material în care afirma că Nemerenco ar deține o diplomă de master falsă, apoi Universitatea de Medicină a infirmat informația, iar Ministerul Educației a documentul nu a fost obținut legal.

Însăși Nemerenco preciza că documentul a fost primit după ce „alături de alți colegi a mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări anume cu scop de a forma curricula Școlii de Management în Sănătate Publică”. Potrivit ei, acele ore au fost echivalente celor de la master.

Document: Vladimir Odnostalco via Facebook
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button