fbpx

Dosarul certificatelor sanitar-veterinare: Încă o persoană a fost reținută de CNA

Încă un medic din cadrul Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor Chişinău a fost reţinut. Acesta figurează în dosarul certificatelor sanitar-veterinare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul are statut de bănuit. El a fost reținut miercuri dimineața de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție și a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

Amintim că marți au fost reținute alte două persoane, suspectate de acțiuni ilegale în cadrul dosarului menționat. Este vorba despre șeful adjunct al Direcţiei şi un medic-veterinar oficial al subdiviziunii.

Actualmente, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit și alte 3 persoane puse sub învinuire și arestate la domiciliu. Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

Amintim că, înainte de Paște, CNA a descins în hala de carne de la Piața Centrală. Atunci au fost reținută mai multe persoane pentru eliberarea contra-cost a certificatelor pentru produse neconforme.

Ulterior, autoritatea a publicat și o înregistrare video din timpul investigației. În aceasta apare un specialist care vorbește despre un „vițel lipicios” și „zdohniturile” pe care le aduc comercianții spre vânzare.

Articole asemănătoare

Back to top button