fbpx

live | Domnica Manole a prezentat în Parlament rapoartele privind rezultatele alegerilor și validarea mandatelor deputaților

Domnica Manole a prezentat în Parlament rapoartele privind rezultatele alegerilor și validarea mandatelor deputaților. Procedura este una standardizată în cadrul ședinței de constituire a Legislativului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Potrivit datelor prezentate, după totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, trei concurenți electorali au trecut pragul minim de reprezentare: Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic ȘOR. (…)

Partidul Acțiune și Solidaritate cu 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate și Partidul Politic ȘOR cu șase mandate. În analiza sa, Curtea nu a încălcat constatări de măsură care să influențeze rezultatele alegerilor.

Alegerile parlamentare din11 iulie 2021 au fost organizate în mod corect, printr-un sufragiu universal, corect și liber exprimat”, a punctat Manole.

Șefa Curții Constituționale, pe finalul discursului, le-a urat parlamentarilor în activitate și le-a sugerat să activeze în conformitate cu normele legale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

https://zugo.md/politica/sandu-la-tribuna-legislativului-parlamentarii-trebuie-sa-fie-exemplu-de-comportament/169151/politica?fbclid=IwAR2TFTPwNvnu0EVJwIsLG0ilOHNsMIhNmLeDTTGFyxYUKUQkxmlmH-Sb9Xg

live | Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a: Maia Sandu le va adresa deputaților un mesaj

Articole asemănătoare

Back to top button