fbpx

Doliu în lumea artei. A decedat Iurii Gorșcov, primul director al Colegiului Național de Coregrafie

Iurii Gorșcov, coregraf, maestru în artă, artist emerit al Republicii Moldova, deținător al ordinului „Gloria Muncii”, și „Ordinul Republicii”, primul director al Colegiului Național de Coregrafie, s-a stins din viață pe 29 martie, la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Culturii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Iurii Gorșcov a fost un dansator minunat, un coregraf, pedagog, coleg, prieten, mentor și un TATĂ spiritual nu doar pentru copiii săi, dar și pentru mulți absolvenți ai Colegiului de Coregrafie și ai Departamentului Coregrafie de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A fost un om foarte bun și atent cu toată lumea…” – se arată în necrologul publicat de către Departamentul Artă coregrafică și Performanță motrică, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Și Baletul Național JOC, al cărui discipol și apoi îndrumător a fost regretatul coregraf, își manifestă suferința, menționând: „Zeci de discipoli ai săi eminenți, au ajuns artiști de scenă talentați în cadrul Ansamblului JOC. Această personalitate a educat generații întregi de dansatori de talie”.

„Ministerul Culturii regretă această pierdere irecuperabilă pentru coregrafia Moldovei, dar si pentru toți noi și exprimă sincere condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut și a căror soartă a fost marcată de profesorul Iurii Gorșcov”, scrie instituția.

Iurii Gorșcov va fi înmormântat pe 31 martie, la Cimitirul Central din Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button