fbpx

Dodon, despre ancheta inițiată de ANI: „Vor să se convingă repetat că nu există incompatibilitate”

„Autoritatea Națională de Integritate (ANI) vrea să se convingă repetat că nu există incompatibilitate”. Este reacția ex-președintelui Igor Dodon, după ce ANI a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„ANI vrea să se convingă repetat, la fel cum a făcut-o în 2017, că nu există incompatibilitate în deținerea funcției neremunerate de președinte al Asociației Obștești Federația de Șah a Moldovei. Deși există o hotărâre anterioară în care se constată lipsa incompatibilității deținerii funcției de președinte al Federației de Șah a Moldovei, una neremunerată în cadrul unei Asociații Obștești, săptămâna trecută ANI a început o verificare repetată pe acest caz”, transmite serviciul de presă al socialiștilor.

Totodată, în reacția oferită, PSRM subliniază faptul că, în 2017, președinția a trimis către ANI o adresare oficială cu privire la existența sau inexistența stării de incompatibilitate între instituția de șef al statului și cea de președinte al FȘM.

„În rezultat, ANI a comunicat faptul că, în condițiile în care funcția de președinte al Federației de Șah nu este una remunerată în cadrul acestei Asociații Obștești, nu există incompatibilitate. ANI poate ușor găsi acest act de constatare în arhiva instituției. Apropo, este și în arhiva Președinției, atât adresarea Aparatului Președinției, cât și răspunsul ANI”, se mai arată în comunicat.

ZUGO amintește că Autoritatea Națională de Integritate a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Rezultatele anchetei, însă, vor fi publicate mai târziu, precizează ANI.

Citește și: ANI, cu ochii pe Igor Dodon: Un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității, pornit de autorități

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button