fbpx

ANI, cu ochii pe Igor Dodon: Un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității, pornit de autorități

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) este cu ochii pe fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Mai exact, inspectorii de integritate au pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității. Rezultatele anchetei, însă, vor fi publicate mai târziu, precizează ANI.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, în perioada 1-5 februarie, instituția a inițiat alte trei controale pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Astfel, un fost Ministru al Educației, Culturii și Cercetării, directorul Spitalului raional Sîngerei și un fost primar al unei localități din componența municipiului Bălți sunt bănuiți că au admis conflicte de interese.

În cadrul a două proceduri de control sunt vizați Președintele raionului Ungheni și directorul Spitalului raional Criuleni pentru o posibilă admitere a incompatibilității de funcție.

Inspectorii de integritate au emis patru acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în care sunt vizați trei aleși locali din raionul Sîngerei, Găgăuzia și Dubăsari, dar și un director al unui azil din Leova.

Totodată, pe parcursul săptămânii precedente, președintele raionului Telenești, primarul din Pîrlița raionul Ungheni, primarul din Drăgușenii Noi, raionul Hîncești și primarul din Pociumbăuți din raionul Rîșcani și-au declarat conflictele de interese cu persoanele apropiate, respectând în acest mod legislația în vigoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button