fbpx

Dodon: „BECS va participa la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei”

Blocul Comuniștilor și al Socialiștilor (BECS) va participa la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, care urmează să se desfășoare în toamna acestui an. Cel puțin asta susține liderul PSRM, Igor Dodon, după ședința Consiliului Republican al formațiunii pe care o conduce. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce au obținut puțin peste 27% din voturile de la parlamentare, adică 32 de mandate în Parlament, Dodon afirmă că socialiștii împreună cu comuniștii vor intra și în cursa electorală din Găgăuzia.

Anunțul a fost făcut de liderul socialist pe rețelele de socializare.

„…Am decis ca Blocul Comuniștilor și Socialiștilor să participe la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, care vor avea loc în această toamnă…”, a scris Dodon.

În același mesaj, Dodon a precizat că a discutat cu echipa partidului despre „unele neajunsuri precum și multe aspecte pozitive” legate de campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie.

Amintim că după scrutinul din 11 iulie PAS a obținut majoritatea parlamentară cu 63 de mandate, pa când BECS are 32, iar PP Șor – 6.

La 16 mai 2021 în Găgăuzia, unitate teritorială autonomă cu statut special din componența Republicii Moldova, urmau să aibă loc alegerile ordinare ale Adunării Populare – organul legislativ al autonomiei.

La 2 aprilie Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a constatat imposibilitatea desfășurării alegerilor în perioada stării de urgență, declarată de Parlamentul Republicii Moldova, iar la 9 aprilie acestea au fost anulate de Adunarea Populară a Găgăuziei.

Articole asemănătoare

Back to top button