fbpx

doc | Util pentru cei care s-au infectat cu noul coronavirus: A fost publicat un ghid pentru reabilitare fizică și psihologică

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova a anunțat lansarea ghidului „Perioada după COVID-19: Informații pentru pacienți. Suport în recuperarea și gestionarea simptomelor ca urmare a COVID-19”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MSMPS, ghidul conține informații și ilustrații de mare ajutor atât pentru persoanele care au simptome COVID-19 și cum anume ar trebui să procedeze în această situație, cât și despre persoanele care au avut o formă gravă a bolii, cu nevoie de reabilitare după spitalizare.

Sunt exemplificate exerciții de gestionare a sufocării, a respirației, a tusei, modalitatea recomandată de aerisire a încăperii, și de asemenea, gestionarea oboselii, inclusiv planificarea activităților, tehnici de relaxare (având în vedere că impactul emoțional este foarte puternic), gestionarea alimentației și a activității fizice.

Îndemn toate persoanele care au avut o formă medie sau gravă a infecției COVID-19, cu nevoie de reabilitare după spitalizare, să facă cunoștință cu toate sfaturile specialiștilor privind recuperarea și gestionarea simptomelor ca urmare a infecției”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Dă clic pentru a accesa Ghid-2-reabilitare-FINAL.pdf

Amintim că, în Republica Moldova, până astăzi, în total, 102.565 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 8549 persoane, iar 29.620 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button