fbpx

doc | Stoianoglo, suspendat din funcția de procuror general. A fost dispusă urmărirea penală pe numele său

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general. Procurorul Victor Furtună a dispus urmărirea penală pe numele său. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, ”mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”.

De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General.

Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a Procuraturii.

Deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în cinci zile de la intervenirea unei astfel de situații, consider că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune Președintelui țării un Procuror General interimar”, se arată în mesajul lui Litvinenco.

Amintim că  Alexandr Stoianoglo a dat buzna la ședința extraordinară a Consiliului, care s-a întrunit marți, 5 octombrie. Acestuia i-a fost retrasă calitatea de membru în urma modificărilor la Legea cu privire la Procuratură, amenințând că ar putea admite o ilegalitate în raport cu acesta.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button