fbpx

doc | Semnătura lui Șor, apărută pe un proiect de lege în lipsa lui, va fi „verificată suplimentar”. Refuzul inițierii unui dosar, anulat

Decizia privind refuzul inițierii unui dosar penal după ce semnătura lui a apărut, în lipsa acestuia, pe un proiect de lege a fost anulată. Autorul sesizării, deputatul Dumitru Alaiba, a publicat răspunsul oferit de Procuratură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform documentului, procurorul ierarhic superior a calificat decizia drept prematură și a dispus efectuarea unui „control suplimentar”. În răspunsul oferit parlamentarului se precizează că au fost comparate semnăturile lui Șor din perioada când era primar de Orhei cu cea de pe proiectul de lege și au fost constatate semne vizibile de neconcordanță.

Deputata Marina Tauber a fost audiată, însă nu a fost identificată persoana care a pregătit proiectul de lege și nu s-a stabilit dacă acesta într-adevăr a ajuns Ilan Șor, afirmă Alaiba. Potrivit deputatului PAS, nici Sergiu  Sîrbu, care a prezentat proiectul, nu a fost luat la întrebări de către oamenii legii, dar nici nu s-a realizat o expertiză.

Precizăm că, Ilan Șor nu s-ar afla în țară din vara anului 2019. În noiembrie 2020, însă, pe un proiect de lege ce ține de instituirea Comisiei de anchetă cu privire la cazul companiei „Moldasig”, inițiativă a grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului ȘOR, a apărut semnătura lui de mână.

Atunci, Alaiba a cerut explicații autorilor inițiativei, punctând că se va adresa la Procuratură și declarând că acest fapt reprezintă „un fals de acte”. Pe de altă parte, Sergiu Sîrbu a spus că semnătura este legală. Totuși, în cadrul acelei ședințe, Comisia de anchetă nu a fost constituită.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button