fbpx

doc | Scumpirea carburanților – o înțelegere de cartel? Slusari: „Majorările afișate astăzi sunt absolut nejustificate”

Majorările de preț la carburanți, afișate astăzi de stațiile PECO, sunt absolut nejustificate. De această părăre este liderul fracțiunii parlamentare a Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, care susține că, în perioada 5 – 17 ianuarie, prețurile mondiale la petrol s-au micșorat de la 69 la 64 de dolari pentru un baril.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi calificăm scumpirile actuale a benzinei, motorinei și gazului lichefiat drept abuz și un acord anticoncurențial/de cartel din partea companiilor petroliere, care ar afecta semnificativ economia țării și veniturile cetățenilor”, declară deputatul.

În special, spune Slusari, acest lucru afectează grav fermierii în ajunul noului sezon agricol, iar poporul are un temei rezonabil să protesteze împotriva acestor creșteri.

În context, vicepreședintele Legislativului a cerut intervenția de urgență a ANRE și a Consiliului Concurenței, precum și convocarea promptă a ședinței Comisiei economie, finanțe și buget pentru audierea acestor instituții.

Benzinăriile au afișat astăzi, 17 ianuarie, prețuri mai mari pentru carburanți. Este vorba de scumpiri de aproximativ 3-4% la benzină și motorină, iar la gazul lichefiat – de 12%.

Benzina 95 a ajuns, astfel, să coste 19,20 de lei pentru un litru, față de 18,50 de lei cât costa ieri. Benzina 98 a ajuns la prețul de 19,80 de lei pentru un litru. Motorina costă acum 17,05 de lei, față de 16,30 lei, cât era ieri, iar la gazul lichefiat prețul afișat este de 11,05 de lei, comparativ cu 9,80 de lei față de ziua precedentă.

Articole asemănătoare

Back to top button