fbpx

doc | Procedura de achiziție a noilor autobuze în capitală se prelungește. Primăria, obligată să reexamineze ofertele

Primăria a fost obligată, prin decizia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) să reexamineze ofertele participanților care au participat la licitația privind achiziția a 100 de autobuze. Anterior, compania ISUZU a fost desemnată învingătoare, însă alte firme care au depus dosarele au atacat hotărârea autorităților publice locale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, responsabilii din cadrul administrației publice locale au la dispoziție 15 zile de la primirea deciziei ANSC pentru a reevaluat ofertele prezentate de către „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” și „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret”. Decizia este obligatorie și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Precizăm că, cele 100 de mijloace de transporta urmau să ajungă în custodia Parcului Urban de Autobuze. Pentru achiziționarea lor au fost alocate circa 270 de milioane de lei, iar ofertele au fost depuse începând cu 10 septembrie.

Amintim că în luna iulie curent, a fost lansat concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport de pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 20 milioane de lei.

Conform ofertei propuse de ISUZU, un autocar costă 156.600 de dolari. Compania oferea garanție pentru o perioadă de cinci ani și deservirea gratuită a lor în această perioadă, de exemplu schimbarea filtrelor, lubrifianților etc. Banii pentru procurarea vehiculelor au fost împrumutați de. la o bancă din Republica Moldova și urmează să fie restituiți timp de șapte ani.

Decizie_ANSC – procurare autocare Chișinău by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button