fbpx

doc | Plecăm la munte sau ne ascundem sub plăpumioare? Ultimele actualizări ale condițiilor de călătorie peste hotare pentru moldoveni

Ministerul de Externe prezintă informații actualizate referitor la accesul moldovenilor în alte țări în contextul pandemiei. Intrarea turiștilor în mai multe state rămâne restricționată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De menționat este că Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, elaborat de autoritățile române. La intrare în țara vecină testul negativ la COVID-19 și/sau izolarea sunt obligatorii. Totuși, există anumite excepții, iar persoanele care au suportat recent maladia și au anticorpi sunt scutiți de această măsură.

Conform documentului emis, unele state le permit străinilor să intre pe teritoriului lor dacă aceștia au un contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare. La fel, deținătorii cetățeniei unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Alerte de călătorie RM, 12 februarie 2021 by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button