fbpx

doc | Republica Moldova, din nou pe „lista roșie” a României. Se solicită test PCR negativ și se impun 10 zile de izolare

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, în contextul pandemiei de COVID-19. Așadar, potrivit presei de peste Prut, Republica Moldova a fost inclusă pe lista roșie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoanele care merg în țara vecină și prezintă un test PCR negativ vor sta în izolare 10 zile. În același timp, carantina pentru cei fără rezultatul analizei va fi de 14 zile.

Se prevăd excepții pentru mai multe categorii de persoane, inclusiv lucrători transfrontalieri din  Republica Moldova, elevi și studenți care au reședința sau domiciliul în România. De asemenea, nu se vor plasa în carantină cei care dețin certificate de vaccinare, a doua doză fiind administrată cel puțin cu 10 zile înainte de intrarea în România, dar și cei care au suportat COVID-19 în ultimele 90 de zile și pot dovedi acesta fapt, inclusiv prin rezultatul testului la anticorpi.

Pentru situații deosebite, care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă), preschimbare actelor de identitate, părăsirea
țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării, dar și alte chestiuni urgente, poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Moldova în zona roșie a României, 12 februarie 2021 by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button