fbpx

doc | Ministerul Educației interzice colectarea ilegală a banilor în instituțiile de învățământ: Copiii trebuie să se afle într-un mediu bazat pe corectitudine

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin prin care interzice orice plăți informale în instituțiile de învățământ. Documentul restricționează atât colectarea mijloacelor bănești, cât și inițierea, instigarea sau impunerea instituirii unor fonduri de acumulare a mijloacelor financiare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ordinul vizează și activitatea asociațiilor de părinți care nu sunt înregistrate oficial. Formarea acestora nu va mai putea fi condiționată și impusă, iar comitetele respective nu vor avea dreptul să adune fonduri. Pe de altă parte, conformul documentului, instituțiile de învățământ vor putea primi donații în cazul în care acestea vor fi făcute de asociațiile obștești înregistrate oficial și vor fi luate la evidența contabilă.

Părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni. Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, transmite Ministerul Educației.

Conform ministerului, cei care vor încălca ordinul riscă să își piardă locul de muncă.

ordinul_nr.1074_din_29.08.2019 by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button