fbpx

doc | Maia Sandu ar fi fost filată la indicația procurorului Dumitru Răileanu

Procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dumitru Răileanu, ar fi implicat în dosarul interceptărilor. Ba mai mult, chiar el ar fi dispus filarea Maiei Sandu în iunie 2018. O copie a ordonanței privind autorizarea efectuării măsurilor speciale de investigații a ajuns în posesia redacției nordnews.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ordonanța semnată de Răileanu este scris că acesta ar fi autorizat efectuarea urmăririi vizuale a Maiei Sandu, a mijloacelor de transport de care se folosește, precum și a persoanelor din anturaj. Asta pentru că Maia Sandu, pe atunci, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, ar fi îndemnat cetățenii la dezordini în masă.

„Un potențial suspect în cauza penală menționată este cet. Sandu Maria Grigore, care pe rețelele de socializare îndeamnă cetățenii la dezordini în masă și la răsturnarea sau schimbarea prin violență a orânduirii constituționale.

Cumulul de date și probe acumulate, permit de a considera, că numitul în complicitate cu alte persoane pregătesc și săvârșesc infracțiuni prevăzute de codul penal.

Luând în considerare cele relatate și faptul că datele de urmărire penală și speciale de investigații permit a presupune întemeiat că cet. Sandu Maia Grigore va efectua întâlniri cu diferite persoane din lumea criminală care au tangență cu circumstanțele de comitere a infracțiunii, în privința căruia există date ce pot conduce rezonabil la o concluzie că va primi de la bănuiți, ori va transmite acestora informații relevante pentru cauza penală, în vederea realizării scopului urmăririi penale, este necesară efectuarea măsurii speciale de investigații, urmărirea vizuală și anume relevarea și fixarea acțiunilor cet. Maia Sandu Grigore, a unor imobile, a mijloacelor de transport și a altor obiecte”, se arată în ordonanță.

Dumitru Raileanu figurează în urmărirea penală pornită de Dumitru Robu, actualul procurorul general interimar al Republicii Moldovei, pe 2 septembrie 2019 „pentru culegere ilegală de informație ocrotite de lege, despre viața personală, ce constituie secret personal sau familial, fără consimțământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru obținerea ascunsă a informațiilor, precum și violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice cu încălcarea legislației, cu folosirea situației de serviciu”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button