fbpx

doc | Maia Sandu a respins candidaturile a 13 judecători: Printre aceștia se numără Rodica Berdilo

Șefa statului a respins candidaturile a 13 judecători, propuși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost publicat pe o rețea de socializare de către avocatul Vadim Vieru. Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a confirmat că instituția prezidențială a trimis CSM-ului un demers la acest subiect.

Foto: Vadim Vieru

„Nu obișnuiesc să public „scurgeri”. Sper mult ca informația aruncată în spațiul public și atașată mai jos să fie falsă. Unii din cei mai buni judecători sunt vizați și în raport cu care nu cred că le poți reproșa lipsă de integritate și/sau profesionalism. Cred că Președinția ar trebui să facă claritate ASAP (trad. – cât mai curând posibil). Judecătorii (mai ales colegii din prima instanță) au suficient stres și fără astfel de ieșiri”, a comentat avocatul.

În lista candidaților respinși se numără și Rodica Berdilo, cea care a invalidat alegerile pentru Primăria Chișinău din 2018, câștigate de liderul Platformei DA de atunci, Andrei Năstase.

Au fost respinse și candidaturile judecătorilor Victoria Hadârcă, Silvia Slobodzean, Lucia Bagrin, Lorina Ciubotaru, Olga Ionașcu, Victoria Sănduța, Angela Vasilenco, Dragoș Crigan, Mtrcel Gandrabur, Veaceslav Martînenco, Serafim Vasilache și Iurie Movilă.

Articole asemănătoare

Back to top button