fbpx

doc | Doza booster, disponibilă tuturor cetățenilor. Ministerul Sănătății a extins numărul persoanelor eligibile

Ministerul Sănătății a extins numărul persoanelor eligibile pentru doza booster. Această decizie a fost luată în contextul situației epidemiologice din regiune, determinată de noua variantă Omicron și pentru anticiparea unui nou val de infectări cu virusul COVID-19 în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dozele booster de vaccin se aplică la un interval de cel puțin șase luni în cazul vaccinurilor cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson.

Doza booster, în mod prioritar, este recomandată persoanelor, care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme grave de boală și deces, inclusiv cele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, precum și persoanele din anumite categorii profesionale:

  • angajații din instituțiile medico-sanitare
  • personalul și beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată
  • angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice
  • lucrătorii din domeniul de educație și din cadrul serviciilor sociale

Prin noul ordin emis al Ministerului Sănătății, toate persoanele din categoria de vârstă 18-59 de ani, care au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, pot beneficia de doza booster. Ordinul a intrat în vigoare de joi, 16 decembrie.

Potrivit ultimelor date publicate de Centrul de Control și Prevenție al Bolilor, eficacitatea vaccinurilor împotriva formelor severe provocate de varianta Delta a virusului Sars-Cov-2 rămâne înaltă.

Totodată, au apărut primele date care stabilesc eficacitatea vaccinurilor de circa 70% împotriva variantei Omicron, informează Ministerul Sănătății.

1639738826626634 by ZUGO on Scribd

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button