fbpx

doc | Dosarul nepotului lui Corneliu Furculiță datează din 2017. Reacția deputatului

Dosarul nepotului lui Corneliu Furculiță, despre care nordnews.md scria că ar fi fost mușamalizat de ministrul Pavel Voicu, datează din 2017. Atunci tânărul a fost amendat cu 31.500 de lei pentru că a urcat la volan în stare de ebrietate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform dosarului, tânărul a fost oprit pe 25 decembrie 2017 în sectorul Buiucani al capitalei, fiind în stare avansată de ebrietate la volanul unui vehicul de model Opel. Acesta și-a recunoscut atunci vina, precizând că a consumat circa doi litri de bere.

Chiar dacă procurorii au cerut o pedeapsă complementară care prevedea privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de trei ani, tânărul s-a ales doar cu amendă. Totodată, conform ZDG.md, care a descoperit dosarul pe portalul instanțelor de judecată, actualul ministru de Interne Pavel Voicu ar exercitat atunci funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova.

Dosarul Lui Sergiu Gorea, nepotul Lui Corneliu Furculiță by ZUGO on Scribd

Reacția lui Corneliu Furculiță

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a publicat, la rândul său o reacție. Acesta a scris pe pagina de Facebook  că „și-a asumat să fie criticat și atacat, inclusiv pe nedrept, cu lansarea diferitor invenții și fantezii”.

„Regret că sunt implicați în aceste falsuri regizate și membri ai familiei mele. Despre falsul lansat ieri, pe care astăzi, parțial, Ziarul de Gardă l-a demascat, las instituțiile de drept să-și facă meseria, iar instituțiilor media, care l-au anunțat și l-au promovat din interes politic și electoral, le urez să fie mai creative în producerea de fake news-uri la comandă.

Constat, pe de altă parte, că în ultimii ani am devenit politicianul vizat în cele mai multe sesizări la procuratură. Cineva a făcut pasiune în a lansa fake news-uri despre mine, după care repede să scrie și o țidulă la procuratură. Am demonstrat că toate sunt invenții. Pentru ei contează fumul pe care-l produc. Admit că așa înțeleg unii lupta politică. Totuși, eu am un mesaj către oponenții mei politici: puteți genera zilnic fake-uri, minciuni pe bandă rulantă la adresa mea, dar lăsați familia în pace”, a scris Furculiță.

Ce spune Procuratura?

Maria Vieru, purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale, ne-a comunicat luni că instituția a luat act de materialele audio apărute în presă, privind pretinsa tentativă de mușamalizare a unui caz de conducere a mijlocului de transport de către o persoană aflată în stare de ebrietate.

„Deoarece, până acum, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare oficială în acest sens și pentru a clarifica situația, Procuratura Generală a dispus Procuraturii Anticorupție organizarea examinării conform competenței”, a precizat Vieru.

Filmul evenimentelor

Luni, 9 noiembrie, în spațiul public au apărut mai multe înregistrări audio în care figurează nepotul deputatului Corneliu Furculiță. În una dintre ele tânărul se laudă unui prieten că unchiul său l-ar ajuta să scape de un dosar penal după ce a fost prins la volan în stare de ebrietate, iar în alta acesta ar discuta cu Pavel Voicu, care i-ar relata cât se menține în organism alcoolul în dependență de băutura pe care o consumă.

Ca urmare a acestor materiale, deputatul Lilian Carp a solicitat ridicarea imunității lui Corneliu Furculiță și revocarea din funcție a ministrului Pavel Voicu. La rândul său, șeful de la Ministerul de Interne a venit cu o reacție, precizând că informațiile apărute în spațiul public ar avea scopul de a-i „denigra imaginea de ministru și a-i implica numele în incidente în care nu este vizat”.

Articole asemănătoare

Back to top button