fbpx

doc | Carantină, test negativ la COVID-19 sau certificat de imunizare? Ministerul de Externe anunță care sunt noile reguli de călătorie în alte țări pentru moldoveni

Ministerul de Externe prezintă informații actualizate referitor la accesul moldovenilor în alte țări în contextul pandemiei. De menționat este că mai multe state au scos Republica Moldova din lista regiunilor cu risc epidemiologic ridicare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, în Grecia se permite deplasarea cu certificat de imunizare sau test negativ la COVID-19. Letonia acceptă intrarea moldovenilor care au documentul european care confirmă vaccinarea sau testul negativ, iar în România intrarea cu pașaportul biometric se permite doar cu condiția izolării pentru 14 zile.

În același timp, există state care solicită completarea obligatorie a unor formulare și țări le permit străinilor să intre pe teritoriului lor dacă aceștia au un contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare.

Deținătorii cetățeniei unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open. De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Alerte de călătorie_MAEIE_2 iulie 2021 by ZUGO on Scribd

Amintim că, Uniunea Europeană a inclus Republica Moldova în lista țărilor cetățenii cărora pot călători în scopuri neesențiale în statele comunității, Ministerul de Externe, însă, a precizat ulterior, că documentul este o recomandare, iar autoritățile introduc individual reguli pentru turiști.

Articole asemănătoare

Back to top button