fbpx

Directorul „Apă-Canal Chișinău”, despre mirosul urât din capitală: Situația nu se va schimba degrabă

Directorul „Apă-Canal Chișinău” (ACC), Valeriu Meșca, a fost prezent astăzi la ședința Guvernului, unde s-a discutat despre mirosul neplăcut din capitală, care persistă deja de mai multe zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Meșca a spus că „Apă-Canal” nu este responsabilă de nămolul adunat la Stația de Epurare, menționând că ar fi nevoie de controale riguroase la agenții economici care deversează ape uzate, controale care, mai precizează el, nu sunt de competența ACC.

Valeriu Meșca a mai declarat că „situația nu se va schimba degrabă”. Totuși, el a dat asigurări că se lucrează la un proiect cu reprezentanții de la Spații Verzi, în privința nămolului care se depozitează la Stația de Epurare.

„Preconizăm, începând cu anul acesta să se facă compost împreună cu frunzele colectate de Spaţii Verzi. Există tehnologii, le-am identificat. Spaţii Verzi au alocat circa 1,9 milioane de lei pentru acest proiect”, a spus Meșca.

În prezent, nămolul deshidratat este depozitat pe teritoriul Staţiei de Epurare în 7 lacuri de acumulare, care pot avea o adâncime şi de 12 metri. Din 2009 pina în 2018, aici s-au depozitat circa 570.000 de tone de nămol. Unele lacuri cu nămol, cele mai vechi, s-au zvântat, unele însă, continuă să se fermenteze şi să emane miros.

Articole asemănătoare

Back to top button