fbpx

Dinamica COVID-19, mai stabilă la Chișinău. Se constată o descreștere a noilor cazuri

La Chișinău a fost constatată o dinamică descrescătoare a pandemiei de COVID-19. Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat acest lucru la ședința serviciilor municipale de luni, 15 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, se constată o stabilizare a numărului de bolnavi de COVID-19, presiunea din spitalele municipale a scăzut și există o dinamică descrescătoare a infecției, dar rămâne mare cifra deceselor.

Potrivit lui Boris Gâlcă, la data de 14 noiembrie, în spitalele de la Chișinău erau internați 934 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care 62 erau plasați în secțiile de terapie intensivă.

„În tratament în condiții de ambulator, sunt înregistrați 2806 pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19”, a menționat oficialul.

Totodată, oficialul a subliniat că procesul de imunizare prin intermediul celor două puncte de vaccinare mobilă reprezintă un succes, care a fost preluat și de alte țări.

„În aceste puncte de imunizare, autobuz și troleibuz, din data de 26 mai și până în prezent au fost vaccinate peste 28.000 de persoane”, a spus șeful Direcției generale asistență socială și sănătate.

Conform datelor statistice, circa 39% din locuitorii municipiului Chișinău au fost imunizați anti-COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button