fbpx

Din penitenciar, în „avocatură”! Un deținut ar fi pus pe roate o afacere pentru a estorca bani de la rudele mai multor pușcăriași

Un deținut, împreună cu doi complici, au „pus pe roate o afacere”, prezentându-se drept avocați. Astfel, membrii grupării ar fi estorcat bani de la rudele mai multor pușcăriași.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții au între 19 și 26 de ani și sunt originari din raionul Fălești. Presupusa activitate infracțională era coordonată de persoana aflată după gratii. Ceilalți membri aveau, la fel, roluri bine-determinate. Ei contactau apropiații deținuților pe rețelele de socializare și se prezentau drept juriști.

Ulterior, sub pretextul de a-i ajuta să îi elibereze, aceștia însușeau de la victime mijloace financiare. Prejudiciul cauzat despre care se cunoaște se estimează la 35.000 de lei.

Oamenii legii informează că presupusul grup infracțional a fost monitorizat timp de două luni. În această perioadă Poliția a acumulat probele care ar demonstra fărădelegea.

Unul dintre bănuiți a fost plasat în arest pentru de 30 de zile, iar altul este cercetat în stare de libertate. Conform ofițerilor, aceștia au fost anterior judecați pentru fapte similare, iar dacă vina le va fi demonstrată și de această dată, tinerii riscă amendă maximă de 67.500 de lei sau cel mult șase ani de pușcărie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button