fbpx

Detalii în cazul moldoveanului „infectat cu coronavirus”, adus cu SMURD-ul din România. Totul, de fapt, ar fi fost o farsă

Puțin mai devreme, Ministerul Sănătății anunța următorul lucru: un moldovean diagnosticat cu virusul COVID-19 în România a fost adus la Chișinău. Câteva minute în urmă, însă, autoritățile au făcut declarații cu privire la acest caz, precizând că, din păcate, aceasta a fost „o farsă” – făcută de bărbat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministra Viorica Dumbrăveanu susține că acesta ar fi vrut să vină în Moldova, iar pentru că nu a reușit să o facă, a decis să comunice că este bolnav de coronavirus.

„Nu au fost semne clinice care ar dovedi că este infectat cu coronavirus. Persoana, de fapt, a recunoscut că a recurs la un gest… nu știu cum să-i dau calificativul… dat fiind faptul că s-a certat cu un transportator pe teritoriul României și a fost rugat să coboare din mijlocul de transport, a recurs la această farsă, invocând că este infectat cu virusul COVID-19.

De ce am spus acest exemplu: atunci când încercăm să combatem maladia, când punem în valoare fiecare ambulanță, fiecare medic, se întâmplă și astfel de situații”, a declarat ministra, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Amintim că, în acest moment, în Republica Moldova sunt 30 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Ultimul anunțat recent este o persoană revenită din Italia. Așadar, din totalul de 46 de cazuri suspecte, doar unul s-a dovedit a fi infectat.

Articole asemănătoare

Back to top button