fbpx

Detalii despre obiectul zburător suspect care ar fi pătruns în spațiul aerian al R. Moldova. Precizările AAC

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) vine cu detalii privind închiderea temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova și acțiunile întreprinse în acest sens, dar și a informației despre pătrunderea în spațiul aerian național a unui obiect zburător.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Republicii Moldova în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic.

„Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor al acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian”, comunică AAC.

Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare. La ora actuala, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate

Articole asemănătoare

Back to top button