fbpx

Date alarmante! În doar trei zile, zece copii au ajuns la spital cu intoxicații de la ciuperci

De la începutul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 69 solicitări pe motiv de urgențe toxice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma intoxicației cu ciuperci au avut de suferit 42 de persoane, inclusiv zece minori. Între 2 și 4 noiembrie au fost înregistrate cele mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci în municipiul Chișinău – 11 la număr.

În raioanul Edineț au fost comunicate șase cazuri, la Telenești s-au înregistrat cinci pacienți și respectiv câte patru situații confirmate în raioanele Călărași și Orhei.

La data de 2 noiembrie, la ora 16:23 la Departamentul dispecerizare a parvenit un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei familii cu trei copii minori din satul Leușeni, raionul Telenești, care prezentau semne de intoxicație.

Membrii familiei, inclusiv un copil de doar trei ani au consumat la prânz ciuperci culese din pădure, după care s-au simțit rău și au solicitat ambulanța.

Echipa SAMU Telenești a sosit la locul solicitării și a acordat primul ajutor calificat părinților și copiilor. Ulterior toți au fost transportați la Unitatea pentru Primiri Urgente a Spitalului Raional Telenești.

La data de 3 noiembrie, la ora 2:38, a fost solicitat Serviciul de Urgență în sectorul Telecentru al Capitalei pentru o familie cu doi copii minori, a căror stare s-a agravat în urma consumării ciupercilor la cină.

În acordarea ajutorului au fost implicate două echipe din cadrul SAMU Centru, dintre care o echipă specializată în reanimarea copiilor. După oferirea asistenței medicale de urgență, maturii au fost transportați la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, iar copiii au fost internați la Institutul Mamei și Copilului.

Totodată, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada de referință a înregistrat 6070 de solicitări. În urma acestor apeluri, la instituțiile medicale spitalicești din republică au fost transportați 2396 pacienți, dintre care 2073 de adulți și 323 de copii.

Articole asemănătoare

Back to top button