fbpx

Daniel-Marius Staicu este noul director al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din R. Moldova: A avut o funcție similară în România

Daniel-Marius Staicu devine noul director al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din R. Moldova. O decizie în acest sens a fost luată prin hotărârea Guvernului din 30 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Daniel-Marius Staicu a avut o funcție similară în România, în cadrul la Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării banilor. Acesta va intra în funcție din 15 decembrie și va avea un mandat de cinci ani.

„Daniel-Marius Staicu are o vastă experiență și pregătire profesională. Are studii postuniversitare în Drept penal. Parcursul profesional include funcții de conducere în cadrul MAI din România și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România.

Are o vastă experiență în investigării prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, spălării banilor, fraudelor fiscale, identificării activelor”, se arată în propunerea de numire în funcție.

Premiera Natalia Gavrilița a punctat că Daniel-Marius Staicu „are o vastă experiență în domeniul combaterii corupției în Românie, în domeniul public, pe plan internațional, dar și în domeniul privat”.

„A văzut cum politicile din domeniul public influențează direct activitatea agenților economici, în primul rând al băncilor, Cred că această experiență ne va ajuta în accelerarea tuturor proceselor de combatere a fraudelor, deoligarhizarea”, a spus Gavrilița.

Amintim că Daniel-Marius Staicu a primit cetățenia Republicii Moldova acum două săptămâni, prin decretul prezidențial al Maiei Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button