fbpx

Cum comentează Kremlinul situația privind sistarea gazelor: Gazprom nu poate livra gratis

Scrisoarea oficială trimisă de Gazprom către Moldovagaz, prin care anunță intenția de a sista livrarea de gaze naturale este una ce ține de aspectele „pur comerciale”, a comentat Dmitrii Peskov, purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, pentru ria.ru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Gazprom are obligații contractuale cu cumpărătorii de gaze. Există o anumită sumă care trebuie plătită și, bineînțeles, Gazprom fiind o companie trebuie să-și vândă marfa și să primească bani pentru aceasta. Nu-și poate livra marfa gratuit. Prin urmare, este mai degrabă o problemă comercială”, a spus Peskov reporterilor.

„Nu, se furnizează gaz, care trebuie plătit, adică aici… nu există niciun motiv ascuns”, a răspuns el la întrebarea dacă Kremlinul consideră că problema a depășit sfera acordurilor comerciale.

Amintim că miercuri, 19 ianuarie, prim-ministra Natalia Gavrilița, alături de vicepremierul Andrei Spînu, au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz, prin care anunță intenția de a sista livrarea de gaze naturale.

Articole asemănătoare

Back to top button