fbpx

„Criza se adâncește”, iar „Președinția refuză dialogul”: PSRM convoacă Executivul politic pentru a „salva țara din haos”

PSRM convoacă, din nou, Executivul politic al formațiunii. Socialiștii susțin că instituția prezidențială refuză dialogul, iar „criza politică din țară se adâncește”. În acest sens, PSRM susține că urmează să formuleze un plan de acțiuni pentru a „scoate țara din haos”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Președinția continuă să refuze dialogul propus de mai multe partide politice din Parlament… . Acest comportament este unul care întrunește elemente clare de uzurpare a puterii de stat, atât dacă sunt privite prin prisma răspunderii penale, cât și prin cea politică”, se arată într-un comunicat al socialiștilor.

„Având în vedere agravarea situației în țară și refuzul Președinției de a merge la dialog, PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află”, mai transmite PSRM.

Aceste acțiuni urmează a fi prezentate public, joi după ședința executivului politic.

ZUGO amintește că sociaiștii au insistat pe candidatura Marianei Durleșteanu. În acest sens, liderul PSRM, Igor Dodon, i-a solicitat președintei Maia Sandu să semneze, până la 9 martie curent, decretul de numire în funcție a candidatei înaintate de majoritatea parlamentară. În caz contrar, PSRM va recurge la alte acțiuni, a amenințat atunci Dodon. Totuși, acesta nu a specificat ce anume vor înterprinde socialiștii.

Ulterior, Sandu a declarat că „nu operează cu ultimatumuri”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button