fbpx

„Solicităm, până la 9 martie, să fie emis decretul”. Socialiștii insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu

Sociaiștii insistă, în continuare, pe candidatura Marianei Durleșteanu. În acest sens, liderul PSRM, Igor Dodon, îi solicită președintei Maia Sandu să semneze, până la 9 martie curent, decretul de numire în funcție a candidatei înaintate de majoritatea parlamentară. În caz contrar, PSRM va recurege la alte acțiuni, a amenințat Dodon. Totuși, acesta nu a specificat ce anume vor înterprinde socialiștii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„PSRM va continua pe consultările cu partidele pentru ieșirea din criză. Dialogul rămâne unica soluție pentru a ieșit din criză. PSRM vrea să poarte un dialog constructiv cu președintele țării. Îi cerem Maiei Sandu să iasă din izolare și să discute cu partidele”, a declarat Dodon după Congresul formațiunii pe care o conduce.

„Insist pe dialog. Vă propun să lăsăm la o parte atacurile și supărările. Solicităm ca până pe 9 martie să fie emis decretul privind numirea candidatului înaintat de majoritatea parlamentară. În caz contrar, ne vom convoca și vom înterprinde alte acțiuni”, a adăugat socialistul.

De menționat este faptul că PSRM a anunțat că va chema fracțiunile parlamentare la dialog, în contextul „crizei profunde în care intră țara”. Conform unui comunicat, socialiștii și-ar dori să ajungă la un numitor comun cu colegii din Parlament cu privire la învestirea unui nou cabinet de miniștri.

Totodată, PSRM nu a exitat să ceară președintei Maia Sandu să „înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale”.

Amintim că, la 23 februarie curent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea Nataliei Gavrilița drept candidat la funcția de premier pentru a doua oară.

S-a întâmplat în contextul în care majoritatea parlamentară, formată din socialiștii și deputații Șor și mai mulți transfugi din Pentru Molodova, a înaintat-o la această funcție pe Mariana Durleșteanu.

„Totul are o limită, iar Moldova are nevoie de un nou Parlament, de un Guvern de profesioniști, susținut pe termen lung, nu de conjunctură. Oamenii știu că există o singură soluție – alegerile anticipate. Nu avem dreptul să privim cum se face recapturarea statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a spus Sandu după decizia Înaltei Curți.

Citește și: „La anticipate sau la referendum”. Reacția Maiei Sandu după decizia CC

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button