fbpx

Cristian Rizea se vrea deputat la Chișinău: A depus actele de înregistrare la parlamentare drept candidat independent

Ex-parlamentarul român, Cristian Rizea, se vrea deputat în Parlamentul de la Chișinău. Acesta a mers la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra în cursa electorală din 11 iulie curent drept candidat independent.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Respect legea. Mergem mai departe alături de cetățenii Republica Moldova. Voi reuși să adun toate semnăturile. Alături de mine sunt oamenii simpli care au suferit abuzuri din cauza acestui sistem mafiot controlat de Dodon și Plahotniuc”, a declarat Rizea la CEC. 

Dacă ajung în Parlament voi susține toate proiectele legislative promovate de PAS și Maia Sandu”, a cocnchis acesta.

Cristian Rizea este fost deputat în Parlamentul României. Acesta fost condamnat definitiv, în martie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

La 2 noiembrie 2020, Igor Dodon, i-a retras cetăţenia R. Moldova fostului deputat român, iar la 3 noiembrie 2020 acesta a fost reținut de oamenii legii, scrie ZDG.

La 31 martie curent, PG a anunțat că ex-deputat român Cristian Rizea, învinuit de procurori de dobândirea cetățeniei R. Moldova cu abateri, a fost prin cu fals în declarații. Tot PG informat atunci că la 30 martie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a ex-deputatului, care a primit cetățenia R. Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017.

Articole asemănătoare

Back to top button