fbpx

Copiii care au peste 12 ani ar putea fi imunizați cu Pfizer? Ce spun autoritățile de la Chișinău

Copii din Republica Moldova, care au peste 12 ani, ar putea fi imunizați împotriva coronavirusului. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că țin cont de decizia Agenției Europene a Medicamentului, care a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru categoria de vârstă 12 – 15 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar și așa procesul de imunizare a minorilor nu va începe imediat întrucât stocul de Pfizer este limitat în R. Moldova, iar prioritate, momentan, au persoanele adulte, transmit specialiștii.

Acest vaccin este aprobat și recomandat pentru toți copii care sunt sănătoși, efectele sale fiind investigate la peste 2.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 12 – 16 ani. Dintre aceștia, 1.005 nu au avut COVID-19”, a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea campaniei de vaccinare.

„La moment noi, ținem cont de decizia experților din SUA și UE care au acceptat primii acest vaccin la această categorie de vârstă. Pentru Republica Moldova, în condițiile în care numărul de acest tip de vaccin este limitat, sunt în prioritate la vaccinare cetățenii cu vârsta mai mare de 18 ani. Când în țară va fi un număr suficient de vaccin, va fi inclusă și această categorie de vârstă”, a mai spus Revenco.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat primul vaccin COVID-19 pentru copii cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani. Vaccinul Comirnaty (Pfizer) este aprobat și pentru persoanele de peste 16 ani.

Citește și: Pfizer, aprobat pentru copiii între 12 și 15 ani

Articole asemănătoare

Back to top button