fbpx

Contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale, reținută de CNA și procurori

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au efectuat, miercuri, 23 februarie, percheziții într-un dosar de corupție, iar drept urmare a fost reținută contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale din Chișinău. Femeia este bănuită că ar fi colectat taxe ilegale de la unii agenți economici pentru a le oferi protecție și a nu le crea impedimente în activitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei de la agenții economici care aveau contracte de locațiune cu Centrul de pregătire a specialiștilor Armatei Națională. În bază de contract, aceștia închiriau încăperi și parcări de la întreprinderea menționată, iar pentru a-și continua activitatea și a li se prelungi chiria ar fi fost somați să achite plăți suplimentare.

La finele anului trecut, CNA și procurorii au inițiat o urmărire penală în baza unui denunț, monitorizând activitatea ilicită a contabilei-șef. Astfel, s-a reușit documentarea mai multor episoade în care funcționara ar fi perceput recompense ilicite pentru presupusa influențare a conducerii întreprinderii în vederea prelungirii contractelor de locațiune.

În dimineața zilei de miercuri, 23 februarie, ofițerii CNA au operat percheziții la domiciliul bănuitei și la biroul acesteia. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolatorul CNA. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 7 ani de detenție sau amendă penală, cu privarea de dreptul de ocupa funcții publice pe o anumită perioadă.

Articole asemănătoare

Back to top button