fbpx

Consilierii CMC, rezoluție de recunoaștere a Federația Rusă drept stat care finanțează terorismul

Consilierii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au semnat o rezoluție prin care recunosc Federația Rusă drept stat care finanțează terorismul. Printre aceștia se numără consilierii Partidului Acțiuni și Solidaritate (PAS), Platformei DA, Partidului Liberal (PL), Partidului Unității Naționale (PUN) și unii consilieri neafiliați. În total, rezoluția a fost semnată de 22 de membri ai CMC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consilierii condamnă războiul de agresiune ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei și solicită Federației Ruse să:

  • înceteze imediat, complet și necondiționat atacurile asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile;
  • să înceteze toate acțiunile militare din Ucraina;
  • să-și retragă toate forțele militare, interpușii și echipamentele militare de pe întregul teritoriu al Ucrainei recunoscut la nivel internațional;
  • să pună capăt deportărilor forțate ale civililor ucrainei;
  • să elibereze toți deținuții ucraineni;
  • să înceteze definitiv încălcarea sau amenințarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei.

Noi, consilierii din cadrul CMC reafirmăm sprijinul nostru pentru poporul ucrainean care apără cu arma în mână libertatea șe pacea pe continentul European”, este menționat în rezoluție.

Printre cei care nu au semnat rezoluția se numără: consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, consilierii Partidului „Șor”, Partidului Democrat (PD), dar și cei ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

Articole asemănătoare

Back to top button