fbpx

Companiile DXT Commodities și PGNiG vor furniza Republicii Moldova 1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale

Companiile DXT Commodities și PGNiG sunt câștigătoarele celei de-a treia licitație organizată de Energocom, privind livrarea a 1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice (APP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Licitația lansată în cea de-a treia zi de către furnizorul central de energie electrică, Energocom, a fost câștigată de doi ofertanți. Este vorba despre DXT Commodities – o companie internațională care este lider pe piața angro de gaz și energie, dar și compania poloneză PGNiG, care vor furniza mâine gaze naturale în conductele Republicii Moldova”, se arată în comunicatul APP.

APP menționează că volumul de gaz achiziționat pe 25 octombrie, de la compania PGNiG din Polonia și pe 26 octombrie, de la compania olandeză Vitol a fost livrat țării noastre conform tuturor prevederilor contractuale.

Amintim că Energocom a invitat furnizorii să trimită o oferta pentru a treia licitație pentru livrarea către Republica Moldova a unui milion și jumătate de metri cubi de gaze. Ofertele pentru livrarea a 1,5 milioane de metri cubi de gaze au putut fi depuse până miercuri, 27 octombrie, la amiază, iar plata integrală va fi făcută în avans către ofertantul selectat. Câștigători licitației vor trebui să livreze gazul pe parcursul zile de joi, 28 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button