fbpx

CNA, despre petrecerea cu peste 100 de oameni blocați: Nici un ofiţer din instituție nu s-a aflat în local

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) dezminte informațiile apărute în presă cu privire la implicarea ofiţerilor CNA la evenimentul din seara de sâmbătă, 29 ianuarie, dintr-un club de noapte din capitală, documentat de către Inspectoratul General de Poliție (IGP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Nici un ofiţer al CNA nu s-a aflat în respectivul local şi nu are nici o atribuţie la cele întâmplate. Totodată, dezaprobăm campania manipulatoare prin care se acreditează ideea că unii angajați ai CNA ar oferi protecţie administraţiei localului sau că ar fi implicaţi personal sau prin terţi în această afacere”, se arată în nota emisă de către instituție.

Amintim că IGP a confirmat incidentul petrecut la clubul de noapte „Attico”, de pe strada Nicolae Dimo, din sectorul Rîșcani al capitalei, unde avea loc o petrecere privată cu peste 400 de oameni, printre care se aflau mai mulți acuzatori de stat din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, magistrați din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, dar și ofițeri din cadrul CNA. Oamenii legii au venit să verifice dacă sunt respectate hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNSEP).

Șeful IGP, Iurie Podarilov s-a eschivat să confirme prezența funcționarilor publici, declarând că „dacă erau procurori, judecători, ofițeri CNA printre cele peste 100 de persoane aflate în incinta localului, pentru Poliție toți sunt egali în fața legii”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele fizice vor fi sancționate cu 300-500 de unități convenționale, iar persoanele juridice cu 1000-1500 de unități convenționale.

Citește și: video | Verificările Poliției în mai multe localuri din Chișinău. Imagini din clubul de noapte în care au fost blocate peste 100 de persoane

 

Articole asemănătoare

Back to top button