fbpx

IGP confirmă incidentul cu peste 100 de persoane blocate într-un club de noapte din Chișinău

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Iurie Podarilov, confirmă incidentul petrecut în weekend-ul trecut într-un club din capitală, unde peste 100 de persoane au rămas blocate, după ce oamenii legii au venit să verifice dacă sunt respectate hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNSEP). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit IGP, evenimentul a avut loc duminică, în jurul orei 00:00, după ce anterior la ora 22:30 localul a fost verificat dacă și-a sistat activitatea. Însă, după ce polițiștii a plecat, localul și-a reluat activitatea.

„Poliția la ora 00:00 a constat că activitatea este desfășurată contrar decizie CNESP. Poliția a încercat să intervină, deoarece ușile au fost blocate de paza localului și nu a fost permisă intrarea în local. Lumina s-a stins, muzica s-a oprit, geamurile au fost închise, pentru a se crede că nimeni nu este in interior”, a declarat Iurie Podarilov.

Ofițerii au purtat pentru câteva ore discuții cu administrația localului pentru a deschide ușile și a elibera cele peste 100 de persoane care se aflau în interior. Totodată, identitatea persoanelor aflate în incinta localului a fost identificată, iar acestea urmează a fi verificate dacă nu erau obligate să se afle în autoizolare, urmând să fie sancționate.

Potrivit informaților apărute în spațiul public, incidentul s-a petrecut la clubul de noapte „Attico”, de pe strada Nicolae Dimo, din sectorul Rîșcani al capitalei, unde avea loc o petrecere privată cu peste 400 de oameni, printre care se aflau mai mulți acuzatori de stat din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, magistrați din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, dar și ofițeri din cadrul Centrului Național Anticorupție.

Șeful IGP s-a eschivat să confirme informația, declarând că „dacă erau procurori, judecători, ofițeri CNA printre cele peste 100 de persoane aflate în incinta localului, pentru Poliție toți sunt egali în fața legii”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele fizice vor fi sancționate cu 300-500 de unități convenționale, iar persoanele juridice cu 1000-1500 de unități convenționale.

Articole asemănătoare

Back to top button