fbpx

La un pas să se sufoce. Procurori, judecători, ofițeri CNA și alte sute de persoane, blocate într-un club de noapte din Chișinău

Noapte de sâmbătă spre duminică, 29-30 ianuarie, a fost o noapte fierbinte la un local din Chișinău, unde s-a dat o petrecere privată cu câteva sute de persoane, după ce poliția a venit cu verificări fără a avea toate actele la îndemână, iar administrația s-a baricadat în interiorul localului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Iresponsabilitate organelor de drept, dar și cea a administrației localului, ar fi fost la un pas de a se solda cu urmări tragice, după ce petrecăreții ar fi început să se sufoce în interior. La petrecere, potrivit surselor Deschide.MD, au fost prezenți mai mulți procurori, judecători, dar și ofițeri CNA.

Sursele Deschide.MD susțin că operațiunea ar fi fost pusă la cale, pe ultima sută de metri, în sala mare a Inspectoratului Național de Investigații, în cadrul unei ședințe secrete unde s-a efectuat instructajul forțelor de ordine implicate în documentarea localurilor de noapte care nu respectă hotărârile CNSEP.

Potrivit acelorași surse, în jurul orei 00:00, echipajele s-au deplasat la clubul de noapte „ATICO”, de pe strada Nicolae Dimo, unde avea loc o petrecere privată cu aproximativ 400 de persoane, printre care se aflau mai mulți acuzatori de stat din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, magistrați din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, dar și ofițeri din cadrul Centrului Național Anticorupție.

Forțele de ordine când au ajuns la fața locului au fost întâlniți de către agenții de pază care le-ar fi solicitat ordonanțele, acte pe care aceștia nu le-ar fi avut la ei, iar administrația localului a încuiat ușile din interior, au oprit muzica și au stins lumina, pentru a crea impresia că nu activează, dar și pentru a limita accesul „oaspeților nedoriți”. În tot acest timp, localul ar fi fost înconjurat de mascați înarmați.

Potrivit unor martori oculari, negocierile organelor de drept cu paza și administrația localului ar fi durat aproximativ 3-4 ore, timp în care sutele de petrecăreți, au stat blocați în încăperea cu o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, invadată cu fum de narghilea, cu geamurile și ușile închise.

Din cauza insuficienții de aer, cele câteva sute de petrecăreți s-au început a se panica și revolta, ulterior au început a face apeluri la serviciul de urgență sesizând despre faptul că sunt sechestrați în local și că au nevoie de ajutor deoarece se sufocau din cauza insuficienței de aer.

La fața locului au intervenit cel puțin trei echipaje BPRO, dar și mai mulți factori de decizie din cadrul IGP, inclusiv Serviciul de Presă al Poliției Capitalei. Sursele deschide.md susțin că atunci când situația devenise tensionată, șeful-adjunct la IGP, Lilian Carabeț, nu răspundea la apelurile celor implicați în operațiune.

Angajații BPRO, Dumitru Rodin și Gheorghe Panțîr, după 10 minute de discuții cu paza localului, au reușit  să-i convingă pe aceștia să deschidă ușile localului și să elibereze petrecăreții care preț de câteva ore au fost „ostatici” în local.

Polițiștii când au intrat în local au văzut o mulțime de lume disperată care se îmbulzea spre ieșire afară la aer. Mascații de la BPDS „FULGER” și cei de la BDS „Scorpion” au făcut cordon pentru ca lumea să iasă și să nu se creeze busculade. Totodată, la fața locului a fost acordat primul ajutor medical câtorva tineri care se simțeau prost din cauza insuficienței de aer”, a comunicat un alt interlocutor care a solicitat ca identitatea să nu-i fie dezvăluită.

Continuarea articolului o puteți citi aici.

Articole asemănătoare

Back to top button