fbpx

Chișinăul va avea noi troleibuze. De când vor circula cele 60 de mijloace de transport pe străzile capitalei

Direcția Generală Transport a municipiului Chișinău anunță că Primăria va achiziționa alte 60 de troleibuze cu parcurs, 41 de unități fiind articulate. Achiziția va fi făcută datorită majorării capitalului social al întreprinderii cu 35 de milioane de lei, din contul surselor financiare alocate în bugetul municipal pentru anul 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea vor substitui unitățile de transport depășite tehnic, care reprezintă 25 la sută din efectivul auto al întreprinderii. Troleibuzele urmează a fi procurate din orașele Riga (Letonia), Winterthur (Elveția) și Salzburg (Austria), fiind moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă, consum de energie redus și, conform estimărilor, pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

Procedurile de achiziție au fost deja inițiate, astfel încât, primele troleibuze ar urma să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie curent, iar următoarele vor fi livrate etapizat, în primul trimestru al anului 2023.

În ultimii doi ani, parcurile din gestiunea RTEC au fost suplinite cu 82 de troleibuze noi, în valoare de 226,8 milioane lei. O parte dintre acestea au fost asamblate în Atelierul de reparații al RTEC.

Articole asemănătoare

Back to top button