fbpx

Chișinăul, în continuare cel mai afectat de pandemie. Câți elevi s-au mai infectat și câte locuri libere au rămas în spitale?

Situația în Chișinău, din cauza pandemiei de COVID-19, rămâne a fi una gravă, capitala fiind cea mai afectată din Moldova. La ședința Primăriei, care a avut loc astăzi dimineață, autoritățile au anunțat că în spitalele din municipiu mai sunt libere 240 de locuri pentru pacienții infectați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ultimele zile, s-au mai depistat trei cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor de la grădinițe și 144 în rândul elevilor. Cât despre situația generală, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, nu s-a arătat prea optimistă.

„În municipiul Chișinău au fost înregistrate până în prezent peste 29.000 de cazuri, inclusiv 540 de decese. În suburbiile capitalei, cele mai multe cazuri au fost depistate la Durlești, Trușeni, Stăuceni și Băcioi. În prezent, peste 18.000 de pacienți sunt monitorizați online de către medicii de familie”, a menționat responsabila.

De asemenea, Primăria municipiului a anunțat că, actualmente, 127 de cadre didactice și 20 nedidactice din capitală sunt bolnave de COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button