fbpx

Cetățean rus, prins cu permis fals de ședere la intrare în R. Moldova

Un cetățean rus de origine cecenă în vârstă de 38 de ani a fost depistat la intrare în R. Moldova cu un permis de ședere belgian falsificat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fluxul pasagerilor de la cursa aeriană „Chișinău – Parma” s-a prezentat cetățeanul Federației Ruse, de origine cecenă, în vârstă de 38 de ani. Ieri, 26 noiembrie 2022, polițiștii de frontieră i-au deconspirat ilegalitatea.

În cadrul controlului de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de ședere cu semne vădite de falsificare. Actul ar fi eliberat pe numele său de către autoritățile din Belgia. Totodată, ca urmare a cercetării adiționale, în pașaportul pasagerului au fost depistate multiple ștampile europene false.

La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Permisul a fost ridicat și expediat pentru efectuarea raportului de constatare științifică. La audieri cetățeanul a refuzat să își recunoască vina.

Cercetările pe caz continuă, persoana riscă să fie sancționată penal în conformitate cu prevederile art.361 alin. 2 lit. c) Codul Penal al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button