fbpx

Certificat de vaccinare unic împotriva COVID-19: Comisia Europeană spune da, epidemiologii – ba

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) respinge introducerea certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pentru călători. Specialiștii afirmă că demararea imunizării nu trebuie să fie urmată imediat de renunțarea la alte măsuri de precauție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În recomandările formulate referitor la certificat, epidemiologii anunță că deocamdată „există prea multe necunoscute fundamentale în privința eficientei”, transmite Digi24, cu referire la AFP. Totodată, preparatele nu sunt încă disponibile în cantitate limitată actualmente.

Subiectul certificatului unic european de vaccinare împotriva COVID-19 este discutat intens în ultimele zile. Inițiativa aparține premierului elen, fiind motivată de revitalizarea turismului, sector primordial pentru economia Greciei.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține ideea introducerii unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pe teritoriul Uniunii. Oficiala afirmă că „o bucură” intenția, iar instituția pe care o conduce a dat deja aviz pozitiv proiectului.

În același timp, președintele României, Klaus Iohannis, nu este de acord cu impunerea la nivel european a unui asemenea certificat. Liderul de la Cotroceni consideră că măsura ar putea diviza populați Uniunii Europene în două.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button