fbpx

Centrul Moldexpo a fost amenajat pentru refugiați. 65 de persoane deja au fost cazate

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul nopții la Moldexpo au fost cazate 65 de persoane refugiate. Astfel, locația este amenajată pentru a primi persoane, iar condițiile au fost discutate cu reprezentanții Ministerului Muncii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Locuitorii capitalei au adus haine, produse alimentare, apă, ceai etc.

În dimineața zilei de vineri, 25 februarie, va fi comandat dejunul prin serviciul catering. De asemenea, la Centrul de Cazare pentru Solicitanții de Azil și Refugiați, în acest moment sunt cazate 38 de persoane, iar de la punctul de trecere a frontierei Palanca se mai îndreaptă oameni spre Chișinău, respectiv cererile acestora se examinează de către Biroul de Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Actualmente, șapte adulți și doi copii (două familii) sunt cazați la Căminul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport (DGETS).

Potrivit informațiilor, mulți dintre cei care trec granițele pleacă la rude sau tranzitează Republica Moldova. Municipalitatea a comunicat ca pe parcursul zilei va fi pusă la dispoziție informația cu adresa, unde pot veni oamenii pentru a aduce ajutoare umanitare. Tot dimineața va fi deschis și un cont bancar pentru cei care vor să doneze.

Articole asemănătoare

Back to top button