fbpx

Celula de criză a municipiului Chișinău se va convoca în ședință. Află cum se circulă în Capitală la această oră

Celula de criză a municipiului Chișinău se va convoca luni, 27 decembrie, în ședință. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Ceban a precizat că Celula de criză se va convoca pentru a lua decizii în vederea evitării situațiilor de risc, ce pot apărea în perioada rece. Edilul a cerut serviciilor responsabile de gospodăria drumurilor să monitorizeze situația pe teren și să intervină în timp util.

Potrivit Primăriei Chișinău, în ultimele 24 de ore, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit cu 21 de autospeciale cu plug și perie pe drumurile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, fiind împrăștiat 974 de tone de antiderapant (nisip cu sare) și 100 de tone de sare.

Pe parcursul zilei de luni, drumarii vor interveni la prevenție și deszăpezire cu 15 autospeciale. În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit mecanizat de la ora 2.00, cu 45 de utilaje cu lamă, perie și sărăriță, pe trotuare și în curțile blocurilor, fiind împrăștiate 100 tone de sare.

De la ora 5:00, la deszăpezire au fost antrenați și 400 de muncitori, care activează în curțile blocurilor și pe trotuare. În conext, șoferii sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Și agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button