fbpx

CEC a decis! Cursa electorală pentru Primăria Bălți se va da la 19 decembrie între Grigorișin și Marcoci

Comisia Electorală Centrală a decis luni, 6 decembrie, organizarea turului II pentru alegerea primarului municipiului Bălți pe data de 19 decembrie. Astfel, cursa electorală se va da între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS), Boris Marcoci, cel care s-a clasat pe locul trei la scrutinul primului tur. În favoarea deciziei au votat șase membri, iar trei s-au abținut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi trebuie să recunoaștem că acest scrutin a fost complicat. Dar vreau să subliniem că noi în acest scrutin nu am încercat să pasăm responsabilitatea de la o instituție la alta. Noi am adoptat decizii care au fost unicele posibile, în circumstanțele date. Noi am fost nevoiți să suspendăm procesul”, a comentat la finalul ședinței vicepreședintele CEC, Pavel Postică.

Amintim că turul II al alegerilor de la Bălți a fost amânat după ce candidata Partidului „Șor”, Marina Tauber a fost eliminată din cursa electorală.

ZUGO amintește că Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins duminică, 5 decembrie, recursul candidatei Partidului Șor la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber. Astfel, CSJ a menținut încheierea Curții de Apel Bălți, care a decis anularea înregistrării Marinei Tauber.

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis suspendarea scrutinului de la Bălți până deciziile instanțelor de fond și de apel vor rămâne irevocabile.

Ulterior, Marina Tauber a anunțat că se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe cauza anulării înregistrării sale în alegerile de la Bălți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button