fbpx

Ceban cere noului Parlament să voteze cât mai curând angajamentul CALM: Toate cele trei partide au promis”

Ion Ceban cere noului Parlament să voteze cât mai curând declarația publică elaborată de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Despre aceasta s-a discutat în cadrul ședinței din 12 iulie a Primăriei Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primarul capitalei a cerut celor trei formațiuni care au acces în Legislativ să voteze angajamentul cu privire la descentralizarea administrațiilor publice locale înainte de plecarea în concediu a deputaților.

„A mai trecut o etapă din ceea ce înseamnă alegeri și campanie electorală. Am văzut rezultatele, am făcut concluzii și noi cu Dvs continuăm să muncim, iar oamenii sunt cei care vor judeca și vor taxa. De această dată, ca și în cele precedente, am cerut să vă faceți munca, iar politici acceptăm doar în ceea ce privește realizarea proiectelor municipale”, a menționat Ceban.

„Nu vreau ca politicienii să vină, să se ducă, iar noi, primăriile, să rămânem cu aceleași probleme. Vrem votarea acestor inițiative, care vin din partea CALM, repet, semnate de cele trei formațiuni care au acces în Parlament, să fie votate cât se poate de rapid”, a adăugat edilul.

Pe 26 mai, CALM a lansat un apel către toți concurenții electorali și partidele politice privind recunoașterea descentralizării în calitate de prioritate legislativă/guvernamentală și asumarea angajamentului de a întreprinde măsuri concrete privind consolidarea autonomiei locale din Republica Moldova.

Apelul CALM poate fi accest AICI.

Articole asemănătoare

Back to top button