fbpx

Cărți propagandistice despre Stalin, oferite în dar elevilor din Găgăuzia. Explicația autorităților locale

Mai multe cărți propagandistice despre Iosif Stalin le-au fost oferite în dar tinerilor din Găgăuzia. Publicațiile le-au primit cei care au participat la un quiz dedicat zilei de 9 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre cărți se numără și una cu titlul „Tovarăș Stalin – personalitate fără cult”. Potrivit portalului local de știri nokta.md, autorul ei face referire la distrugerea uniunii sovietice, critică independența fostelor state membre și afirmă că „i-a fost furată o țară măreață”.

De menționat este că inițiativa a trezit și nemulțumirea mai multor internauți. Aceștia se arată indignați de faptul că tinerilor li se oferă în dar cărți care îi aduc omagiu lui Stalin. Bunăoară, președinta organizației care militează pentru drepturile celor represați de la Ceadîr Lunga în numește pe liderul sovietic „tiran care a dispus să fie deportați zeci de mii de strămoși”. 

Pe de altă parte, reprezentanții Direcției Educație din Găgăuzia au spus jurnaliștilor că „Iosit Stalin este o personalitate controversată”. În același timp, ei au punctat că „nu poate fi prezentată o singură parte a monedei”.

„Copiii trebuie să aibă posibilitatea să analizeze, să tragă concluzii. Nu putem micșora rolul personalității în istorie, cum nu ar fi personalitatea. În Franța copiii sunt împărțiți în două grupe și au posibilitatea să analizeze informația din alt unghi și se fac dezbateri”, au comentat situația aceștia.

Articole asemănătoare

Back to top button