fbpx

Care sunt șansele R. Moldova de a deveni candidat la UE până în iunie? Răspunsul președintelui Consiliului European

Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită la Chișinău, a fost întrebat despre șansele Republicii Moldova de a deveni candidat la UE până în luna iunie și dacă procesul dat ar putea fi încetinit de situația tensionată din regiunea din stânga Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Charles Michel, acesta este „un proces complex”, însă UE vrea să susțină țara noastră „pentru a realiza condițiile necesare pentru a participa în acest proiect politic”.

Vezi și: Preşedintele Consiliului European: UE are datoria să susțină R. Moldova și ia în considerare un sprijin militar suplimentar

Președintele Consiliului European a fost întrebat dacă, în contextul realității geopolitice în care ne află, Republica Moldova ar putea beneficia de o procedură simplificată, mai rapidă de integrare în UE. Michel a declarat că acest lucru este evident, în dependență de circumstanțe.

„Pentru UE este important să aibă o viziune clară despre procesul de aderare. Aceasta este o dezbatere foarte dificilă din diferite considerente. Vedeți că UE este complex, apare și dreptul de veto. Uneori apar diferiți actori în UE cu dubii despre acest principiu referitor la dreptul de veto”, a declarat oficialul.

El e adăugat că este important ca cetățenii să se clarifice ce își doresc în viitor și ce ar dori să îmbunătățească pentru a ajunge la un nivel eruopean.

Vezi și: Cei 10 pași până la aderarea la Uniunea Europeană

Articole asemănătoare

Back to top button