fbpx

Bunuri în valoare de circa 2,6 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI

Mai multe bunuri, valoarea cărora constituie circa 2,6 milioane de lei au fost puse sub sechestru de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), pe parcursul ultimei săptămâni. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe o construcţie locativă, în valoare de 931 de mii de lei, pe o încăpere locativă, estimată la 770 de mii de lei, una nelocativă de 106 mii de lei şi un teren pentru construcţie la preţul de peste 822 de mii de lei.

Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 2.630.302 lei.

Amintim că, de la începutul anului în curs, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 50 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

ARBI este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button