fbpx

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2022, aprobat în lectură finală. Partidele care au votat pro

Bugetul municipal Chișinău pentru anul 2022, în lectură finală, a fost aprobat marți de consilierii municipali, după mai multe ore de dezbateri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul prevede venituri în sumă de 5,4 miliarde lei și cheltuieli de 6,6 miliarde lei. Soldul (deficitul) bugetar constituie 1,18 miliarde lei.

Primarul General, Ion Ceban, a precizat că bugetul municipal pentru anul 2022 este unul prosocial în proporție de cca 70%. În context, edilul a subliniat că toate angajamentele municipalității față de cetățeni, care se încadrează în prevederile Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale vor fi onorate.

Mai mult, Ion Ceban a declarat bugetul municipal pentru anul următor a fost majorat față de anul 2021, în scopul implementării mai multor proiecte de infrastructură și sociale, necesare pentru oraș și pentru cetățeni.

Proiectul de decizie privind aprobarea bugetului municipal Chișinău în lectura a doua a fost votat cu susținerea a 38 de consilieri: 22 ai fracțiunii PSRM, 14 ai fracțiunii Platforma DA și câte un vot a reprezentanților PCRM și PD. Fracțiunile PAS și PL au votat împotrivă, iar reprezentanții Partidului ȘOR s-au abținut.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button